Alles over All Weather
Tuinmeubelen met All Weather materialen is de perfecte oplossing, wanneer je tuinkussens niet iedere keer naar binnen wilt halen tijdens een regenbui.
Een mooie zomerdag en ineens is daar die regenbui. En de kussens liggen nog op de loungeset. Vergeten naar binnen te halen, shit. Met All Weather materialen hoef je hier geen zorgen over te maken.
In dit blog lees je alles over All Weather en het antwoord op verschillende vragen, zoals:
- Wat is All Weather?
- Wat zijn de voor- en nadelen?
- Wat kost dit type loungeset?
- Welke materialen worden er gebruikt?
- Wat is het verschil tussen waterdicht vs waterdoorlatend?
- Welke merken bieden dit type loungeset en welke materialen gebruiken zij?
Benieuwd naar meer informatie voor het kopen van een loungeset? Ontdek de koopgids voor een loungeset kopen?
Voordelen van All Weather
- Je hoeft All Weather kussens niet naar binnen te halen bij een regenbui
- All Weather kussens zijn van hoge kwaliteit en bieden daarmee een duurzame toevoeging aan jouw tuin
- Het schoonmaken en onderhouden van de loungeset is eenvoudig
Nadelen van All Weather
- De prijs van dit type loungeset ligt hoger dan sets met weerbestendige kussens
- Het comfort van goedkoop outdoor textiel kan soms tegenvallend zijn
- Sommige All Weather loungesets zijn zwaarder, doordat deze volledig gestoffeerd zijn.
Wat is een All Weather loungeset?
Een All Weather loungeset is gemaakt van weerbestendige materialen, waarbij je zowel de loungeset als kussens niet naar binnen hoeft te halen tijdens slecht weer.
De tuinkussens kunnen het hele jaar buiten blijven liggen, waardoor je geen omkijken hebt naar je loungeset. Je druk maken over de kussens van je loungeset als het regent hoeft niet meer.
In de basis heb je twee varianten All Weather loungset, namelijk:
- Een loungeset, waarvan alleen de kussens uit All Weather materialen bestaan.
- Een loungeset welke volledig van All Weather materialen is gemaakt.
In beide gevallen noemen we het een All Weather loungeset, maar is de manier waarop de loungeset is ingericht anders.
Een loungeset van aluminium of wicker vlechtdraad met All Weather kussens is een All Weather loungeset. Net als een loungeset, waarbij zowel het frame als de kussens bijvoorbeeld van Subrella is gemaakt.
Wat kost een All Weather loungeset?
De kosten van een All Weather loungeset hangt af van het aantal personen, type materiaal en het soort loungeset dat je wilt kopen.
- Een instapmodel loungeset met waterafstotende kussens vind je ongeveer vanaf vijftienhonderd euro.
- Een gemiddelde loungeset kost ongeveer tussen twee- en vierduizend euro.
- Vanaf vierduizend euro kies je voor een exclusief design met hoogwaardige materialen.
Een loungeset met outdoor textiel is gemaakt van goedkopere materialen dan bijvoorbeeld Olefin of Sunbralla, waardoor de prijs nog relatief laag ligt. Hierbij is er minder oog voor design. Dit type loungeset vind je bij de merken Garden Impressions of Exotan.
In het prijssegment tussen € 2.000 en € 3.000 vind je het grootste aanbod van een All Weather loungeset. Er worden hoogwaardige materialen gebruikt en er is goed nagedacht over het design. Hierbij kun je denken aan de merken Hartman, Exotan of Taste By 4 Seasons.
Bij een duurdere loungeset is veel oog voor detail en de materialen zorgen niet voor minder comfort in de loungeset. Hierbij kun je denken aan de merken Suns, 4 Seasons Outdoor of Apple Bee.
In dit overzicht vind je een Top 10 van All Weather loungeset.
Overzicht van All Weather materialen
Online is er een breed aanbod van All Weather loungesets te vinden, waarbij verschillende materialen worden gebruikt. Ieder merk gebruikt weer andere materialen voor haar tuinmeubelen. De populairste materialen voor een All Weather loungeset zijn:
- Olefin (materiaal kussenhoes)
- Sunbrella (materiaal kussenhoes)
- Quick Dry Foam (materiaal vulling)
- Nanotex (outdoor textiel)
- Silvertex (outdoor textiel)
De Exotan sets Ibiza, Rhodos en Sicilë zijn gemaakt van outdoor textiel materialen. De Sicilië loungeset vind je onder andere terug in de Top 10 Chaise Longue loungeset.
Waterdichte kussens vs waterdoorlatende kussens
Er zit een belangrijk verschil tussen waterdichte kussens en waterdoorlatende kussens. Een waterdicht kussen neemt geen vocht op in het kussen, terwijl een waterdoorlatende kussen vocht opneemt en reguleert. Dit verschil kenmerkt zich met name in het comfort van de loungeset. Bij een waterafstotend kussen blijft het water op de loungeset liggen.
Een loungeset met waterdichte kussens is dan vaak gemaakt van outdoor textileen. Outdoor textiel laat geen vocht in het kussen toe, waardoor het uiteindelijk opdroogt of van het kussen valt.
Een waterdicht kussen bestaat uit textiele materialen. Een All Weather loungeset met outdoor textiel frame en textiel kussens kan aanvoelen als plastic. Het materiaal wordt warm door de zon, waardoor het kan dat je gaat plakken tegen de kussens van de loungeset. Hierdoor kan het comfort verminderen.
Een goedkopere outdoor textiel loungeset voelt soms aan als plastic, terwijl een duurder materiaal, zoals Silvertex, een stof dat fijner aanvoelt en dit komt weer ten goede aan het comfort.
4 Seasons Outdoor & All Weather
Iedere loungeset bij 4 Seasons Outdoor is gemaakt met hoogwaardige All Weather materialen, waarbij niet wordt ingeleverd op comfort of design. 4 Seasons Outdoor geeft niet voor niets vijf jaar garantie op al haar loungesets.
4 Seasons Outdoor maakt gebruik van Olefin materiaal in haar kussenhoezen. Olefin voelt zacht en comfortabel aan en is waterdoorlatend. De basis van Olefin is olie, waarbij in een vroeg stadium kleurstof wordt toegevoegd en dit zorgt voor een kleurvast, uv- en waterbestendige stof.
De Quick Dry Foam vulling van een 4SO kussen is weerbestendig en schimmelwerend. Hierdoor is het geen probleem als de vulling van het kussen nat wordt. Uiteindelijk wordt vocht gereguleerd of gedroogd door winderig of zonnig weer.
De vulling van de kussens bestaat uit synthetische materialen, zoals dacron en spunbond. Dacron wordt veel gebruikt in tuinmeubelen en loungesets. Dit materiaal wordt ook wel Fiberfill genoemd en bestaat uit synthetische watten. Spunbond is een niet geweven stof, welke in de vulling wordt meegenomen.
Exotan & All Weather
Exotan maakt bij haar loungesets gebruik van verschillende All Weather materialen, zoals:
Olefin, Nanotex, Silvertex, Sunbrella en Quick Dry Foam.
Sunbrella is een outdoor textiel en dit is een fijn en kleurvast materiaal voor tuinkussens en loungesets. Daarnaast is het water- en vuilafstotend, waardoor naar binnen halen niet nodig is tijdens mindere weersomstandigheden. Met een tuinslang kun je Sunbrella al eenvoudig schoonmaken.
Bij een kussen met Quick Dry Foam kan geen schimmel ontstaan. Het is een sneldrogend materiaal en je vindt het in veel loungesets met waterafstotende kussens. Dit materiaal wordt in combinatie gebruikt met Silvertex, Nanotex of bijvoorbeeld een Sunbrella materiaal.
Nanotex en Silvertex zijn outdoor textielmaterialen. Bij dit type textiel gaat het water niet in het kussen, maar blijft het op het kussen liggen. Door het loungekussen te kantelen of te drogen in de zon wordt het uiteindelijk weer droog.
Onderhouden van All Weather
Een loungeset heeft weinig onderhoud nodig. Vaak kun je het eenvoudig schoonmaken met een tuinslang of de juiste onderhoudsmiddelen.
Het is altijd raadzaam om de loungeset in de winter naar binnen te halen en in periodes met regen of wind een beschermhoes over de set heen te plaatsen. Hiermee verleng je de levensduur van een loungeset, ook als deze uit All Weather materialen bestaat.
Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over dit type materiaal? Laat het weten via het contactformulier en ik help je graag verder op weg in jouw zoektocht naar de beste All Weather loungeset.