Houten loungeset

Een houten loungeset geeft een landelijke uitstraling in jouw tuin. Hout is een natuurproduct en daarmee uniek in iedere tuin. 

Een loungeset meten houten materialen vraagt onderhoud, maar is voor ieder terras een geweldige toevoeging. Kies je voor volledig houten loungeset of met subtiele teakhouten elementen. Er is voldoende om voor te kiezen. Bekijk hieronder direct de beste opties voor een houten loungeset. 

Top 10 - Beste loungeset van hout

Met een loungeset van hout kun je niet teleurstellen. Of het nu gaat om teakhout, steigerhout of pallethout. Je geeft een natuurlijke uitstraling mee in de tuin. Een houten loungeset met aluminium frame of een combinatie met rope (touw). Hout biedt mogelijkheden voor de uitstraling van jouw loungeset.

Belangrijkste bij een houten loungeset is het onderhoud. Een natte donkere plek of weinig zonlicht in de tuin zal een oorzaak zijn voor een korte levensduur. Hout is een natuurproduct en daar moet je de loungeset naar behandelen. 

Ontdek hieronder de Top 10 beste houten loungeset voor jouw tuin. 

 1. Platform loungesetExotan La Vida
 2. ROUGH Batang
 3. High dining –  Garden Impressions Alora
 4. Exotan San Remo
 5. Exotan Lucca
 6. Bellagio Sorani
 7. Houten loungesets van Tuinmeubelshop
 8. ROUGH Serie van Kees Smit

#1 - Exotan La Vida

De La Vida is een populaire platform loungeset van Exotan. De loungeset heeft een aluminium frame met daarboven teakhouten elementen. 

De zit- en rugkussens zijn gemaakt van weerbestendige materialen, maar dien je bij regen wel naar binnen te halen. Een platform loungeset kenmerkt zich door een open uitstraling, omdat het in tegenstelling tot veel andere sets geen armleuningen heeft.

De rugleuningen veren licht mee en dit zorgt voor een extra boost in het comfort. De loungeset bestaat uit vier elementen, namelijk: hoekelement, koffietafel en twee tweezitelementen.

Kenmerken Exotan La Vida

 • Afmetingen 245×245 cm
 • Zithoogte 42 cm
 • Afmeting koffietafel 80×80 cm
 • Aluminium frame met teakhouten elementen
 • 2 jaar garantie

#2 - ROUGH Batang

De ROUGH Batang van Kees Smit is een volledig teakhouten loungeset. De loungeset bestaat uit meerdere elementen en een koffietafel. 

De kussens zijn weerbestendig en dien je bij regen naar binnen te halen. De kussens zijn comfortabel en 10 cm dik en dat is gemiddeld bij een loungeset.

Kenmerken ROUGH Batang

 • Afmeting 305×230 cm
 • Teakhout
 • 2 keer per jaar onderhoud nodig
 • 2 jaar garantie

ROUGH Batang hoek houten loungeset

Verkrijgbaar bij

Keessmit (€3659)
Laatst bijgewerkt op: 15 november 2023 – 16:28

#3 - Garden Impressions Alora

De Garden Impressions Alora is een high dining houten loungeset. Deze loungeset bestaat uit hout met rope materialen bij de arm en leuningen. 

De dining loungeset biedt plaats aan maar liefst 8 personen en wordt geleverd exclusief stoel. De eettafel is erg ruim en daarmee perfect voor een heerlijk diner in de tuin.

De loungeset is gemaakt van acaciahout en heeft ongeveer 2x per jaar onderhoud nodig. Hier zijn onderhoudsmiddelen voor beschikbaar bij iedere tuinmeubel verkoper. 

Kenmerken Garden Impressions Alora

 • Afmetingen 280×215 cm
 • Houten frame met rope materialen (touw)
 • Je dient de set zelf te monteren
 • 2 jaar garantie

#4 - Exotan San Remo

De Exotan San Remo is een hoek-loungeset met een frame van hout en bij de rugleuning rope materiaal. De loungeset is 240×240 cm en daarmee geschikt voor ongeveer 5-6 personen.

Het rope heeft een antraciet kleur en hout een natuurlijke kleur en dit geeft de loungeset een modern landelijke uitstraling. De zitkussens zijn 10 cm dik en zeer comfortabel. Dit komt door het rope op het zitvlak, wat zorgt voor meer ondersteuning en langer comfort dan houten zitvlak.

Houdt er rekening mee dat de natuurlijke houtkleur uiteindelijk, zonder onderhoud, gaat vergrijzen. 

Kenmerken Exotan San Remo

 • Afmeting hoek-loungeset 240×240 cm
 • Houten frame met antraciet rope (touw)
 • Ook beschikbaar in stoel-bank combinatie
 • 2 jaar garantie

Exotan San Remo loungeset

Verkrijgbaar bij

blokker.nl (€1.695,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 – 07:05

#5 - Exotan Lucca

De Exotan Lucca loungeset is een stijlvolle stoel-bank loungeset. Deze fijn afgewerkte houten loungeset heeft een strak design en een hoog comfort.

Het voordeel van een stoel-bank combinatie is de mogelijkheid om deze in ieder gewenste opstelling te plaatsen. 

De Exotan Lucca is gemaakt van FSC Teakhout en is een natuurproduct. Hout leeft en geeft een unieke uitstraling. Met de Exotan Care producten kun je het Teakhout goed onderhouden.

Kenmerken Exotan Lucca

 • Afmeting 2-zitsbank 150x79x69 cm
 • Afmeting loungestoel 73x79x69 cm
 • Afmeting koffietafel 110x60x30 cm
 • FSC Teakhout 
 • Weerbestendige kussens van Olefin materaal
 •  

#6 - Bellagio Sorani

De Bellagio Sorani van Kees Smit is een stijlvolle hoek loungeset met teakhouten elementen op de armleuningen en koffietafel.

De loungeset heeft dikke zit- en rugkussens, een hoog comfort en een strak design. De zitkussens zijn maar liefst 17 centimeter dik!

Het frame is gemaakt van aluminium en dat vraagt nauwelijks onderhoud. Voor de teakhouten armleuningen is het verstandig om deze eens per jaar even te onderhouden.

De hoek loungeset is 238×238 cm en daarmee geschikt voor 4-6 personen.  

Kenmerken Bellagio Sorani

 • Afmetingen 238×238 cm
 • Afmeting koffietafel 80×80 cm
 • Dikte zitkussens 17 cm
 • Aluminium fram met teakhouten armleuningen
 • 2 jaar garantie

Bellagio Sorani hoek loungeset

Verkrijgbaar bij

Keessmit (€2499)
Laatst bijgewerkt op: 15 november 2023 – 16:27

#7 - Alles van Tuinmeubelshop

Houten loungesets van Tuinmeubelshop zijn er voldoende. Ontdek het brede assortiment van Tuinmeubelshop en bekijk welke loungeset van hout past bij jouw budget en beschikbare ruimte in de tuin.

Tuinmeubelshop staat al jaren bekend als een tuinmeubelspecialist en heeft een breed aanbod van verschillende merken. 

 

4 Seasons Outdoor Avalon

Verkrijgbaar bij

Tuinmeubelshop.nl (€3099)
Laatst bijgewerkt op: 15 november 2023 – 16:31

#8 - ROUGH Serie van Kees Smit

De ROUGH Serie van Kees Smit is een populaire serie. De verschillende soorten loungesets hebben samen gemeen dat het houten elementen bevat. 

Kies je een stoel-bank combinatie of een hoek-loungeset? Bekijk de ROUGH Serie direct online bij Kees Smit en maak vandaag nog jouw keuze voor een goede loungeset. 

Kees Smit is een van de grootste tuinmeubelaanbieders van Nederland.

 

ROUGH Batang hoek houten loungeset

Verkrijgbaar bij

Keessmit (€2995)
Laatst bijgewerkt op: 15 november 2023 – 16:29

Houten loungeset kopen?

Onder een loungeset van hout kun je verschillende soorten hout verstaan? Een hardhouten loungeset of juist een set met teakhouten elementen. Kies je voor een volledige loungeset van hout of bepaalde delen in combinatie met een aluminium frame. Er zijn voldoende opties. Op dit moment is een platform aluminium loungeset met teakhouten elementen op armleuningen erg trending.

Hout geeft een natuurlijke uitstraling mee met de loungeset, maar hout is tevens een levend product. Hout werkt en hout dient onderhouden te worden, anders haal je niet het maximale uit een loungeset van hout. Als je op zoek bent naar een loungeset met hout, dan kun je denken aan onderstaande opties:

 • Hardhouten loungeset
 • Teakhouten loungeset
 • Steigerhouten loungeset
 • Pallet loungeset
 • Bamboe loungeset
 • Aluminium loungeset met teakhouten elementen

Jouw houten loungeset buiten in de tuin

Hout is een natuurproduct en dit leeft letterlijk in jouw tuin. Na verloop van tijd gaat een loungeset van hout de natuurlijke houtkleur verliezen en vindt er vergrijzing plaats. Met de juiste onderhoudsmiddelen en twee keer per jaar goed onderhoud, kun je dit tegengaan. De voordelen van een loungeset van hout:

 1. Duurzaam en kunnen bij goed onderhoud lang meegaan
 2. Veelzijdig, kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden
 3. Eenvoudig schoon te maken


Het materiaal hout kent in een loungeset ook enkele nadelen:

 1. Hout is een duurder product ten opzichte van andere materialen, zoals aluminium of wicker.
 2. Het hout kan kromtrekken als het wordt blootgesteld aan te veel vocht, dus het heeft extra bescherming nodig in natte klimaten of gebieden in de buurt van waterbronnen
 3. Hout is zwaar om te verplaatsen

Loungeset hout met kussens

Een betere eyecatcher dan een houten loungeset in de tuin kun je je niet wensen. In een landelijke of moderne tuin vormt een loungeset van hout een toevoeging. Hout is een hard materiaal en daarom is het belangrijk dat er goede loungekussens op de set aanwezig zijn. Het liefst minimaal 10-15 cm, zodat je geen houten kont krijgt.

Niet bij iedere loungeset van hout worden kussens meegeleverd. Let daarom goed op bij het kopen van een houten loungeset of de kussens meegeleverd worden. Bij veel merken is dit wel het geval en kun je genieten van een comfortabele houten loungeset. De kussens van de loungeset zijn afritsbaar en kun je goed onderhouden.

Kies je voor een stoel-bank combinatie voor 6 personen met houten elementen, dan is er voldoende keuze in de markt. 

Loungeset van aluminium met hout

Een trend in tuinmeubelen is de aluminium loungeset met teakhouten elementen. Exotan en 4 Seasons Outdoor hebben diverse modellen in de collectie met deze combinatie. Een aluminium loungeset is licht van gewicht en vraagt nauwelijks onderhoud. Op de armleuningen van een chaise longue of het eiland van een platform loungeset vind je teakhouten elementen.

Teakhouten armleuningen geeft een loungeset van aluminium een natuurlijke uitstraling. Een loungeset met aluminium frame heeft soms een bovenkant van houten rug- en armleuning. Er zijn verschillende combinaties mogelijk van aluminium en hout.

Loungeset van hout onderhouden

Hoe onderhoud je een loungeset van hout? Kies de juiste plek in de tuin. Een open plek waar de zon goed toegankelijk is. Als de loungeset in een donkere of altijd natte hoek staat, dan geef je schimmels sneller de kans. Kies je voor een All Weather loungeset met kussens, dan hoef je deze in de zomer niet naar binnen te halen.

Het beste is om de loungeset van hout in het voorjaar en najaar te onderhouden met speciale onderhoudsmiddelen. Hiermee zorg je voor behoudt van de natuurlijke uitstraling. Het kan ook gewoon met soda, warm water en een goede borstel. Hiermee verwijder je het groene alg uit de loungeset van hout.

Verkrijgbaar bij

blokker.nl (€1.695,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 - 07:05