All weather loungeset

Je bent op zoek naar een All Weather loungeset voor in de tuin, maar hebt geen idee waar te zoeken. Welke loungeset met All Weather materialen past het beste bij jouw wensen?

Hieronder vind je een Top 10 All Weather loungeset en een complete toelichting over All Weather. Welke All Weather loungeset kies jij om de zomer mee door te brengen? Bekijk hieronder direct de Top 10 van loungesets met All Weather materialen. 

Top 10 - Loungeset met All Weather

Je hebt de keuze gemaakt om een All Weather loungeset te kopen. Het aanbod is groot en daarom is het belangrijk om jouw keuze vorm te geven. Wat is de beschikbare ruimte in de tuin en voor hoeveel personen moet deze All Weather loungeset geschikt zijn? Kies je voor een stoel-bank combinatie of past een hoek-loungeset beter in de tuin?

In de Top 10 All Weather loungeset is een variatie gemaakt van prijs/kwaliteit, aantal personen en soort loungeset. Andere suggesties of opmerkingen zijn welkom via info@allweatherloungeset.nl.

Top 10 All Weather loungeset:

 1. Beste stoel-bank loungeset – 4 Seasons Outdoor Capitol
 2. Beste aluminium loungeset – 4 Seasons Outdoor Meteoro
 3. Beste eiland loungeset – 4 Seasons Outdoor Empire
 4. Beste hoek loungeset – 4 Seasons Outdoor Kingston (All time favorite)
 5. Beste elegante loungeset – 4 Seasons Outdoor Balade
 6. Beste kleine loungeset – Exotan Sicilië
 7. Beste design loungeset – Exotan Valerie
 8. Beste budget loungebank – Garden Impressions Tennessee
 9. Beste budget hoek loungeset – Taste 4SO Ravenna
 10. Beste comfortabele loungeset – Taste 4SO Mauritius

#1 - 4 Seasons Outdoor Capitol

De Capitol All Weather loungeset van 4 Seasons Outdoor is een stoel-bank combinatie. Het beschikt over een aluminium frame met teakhouten elementen op de armleuningen. De loungeset is erg populair vanwege een hoog zitcomfort en de dikke zit- en rugkussens.

Droom heerlijk weg in de 4 Seasons Outdoor Capitol loungeset. Deze modulaire serie van 4 Seasons Outdoor bevat een tweezitsbank, loungestoel, koffietafel en voetenbank.

Kenmerken 4 Seasons Outdoor Capitol

 • Afmeting elementen totaal: 356 x 166 x 90 cm
 • Comfortabele kussens met een hoog zitcomfort.
 • Duurzame materialen aluminium en teak hebben een lange levensduur.

#2 - 4 Seasons Outdoor Meteoro

De 4 Seasons Outdoor Meteoro loungeset is een eyecatcher in jouw tuin. Het functionele design kent een verrassend hoog zitcomfort, vanwege de dikke All Weather kussens. De aluminium loungeset is modulair en daarmee perfect af te stemmen met de wensen en beschikbare ruimte in de tuin.

De Meteoro loungeset van 4 Seasons Outdoor bevat een antraciet aluminium frame en vraagt nauwelijks onderhoud. De dikke zit en rugkussens hebben een hoog comfort. 

Kenmerken 4 Seasons Outdoor Meteoro

 • De afmeting van deze hoekloungeset is 250 x 250 cm.
 • De Meteoro is modulair en daarmee zelf in te richten.
 • Een aluminium frame is gevoelig voor krassen.
 • De zitdiepte is ideaal voor langere mensen.
Shop direct online
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 – 07:07

#3 - 4 Seasons Outdoor Empire

De 4 Seasons Outdoor Empire is een modern eiland-loungeset. De eiland-loungeset bevat teakhouten elementen met een aluminium frame en All Weather kussens.

De loungeset bestaat uit een hoekmodule en twee tweezit banken met platform. Dit geeft de 4 Seasons Outdoor Empire een ruimtelijke uitstraling in de tuin. Ben je op zoek naar moderne eyecatcher met teakhouten elementen, dan is de 4 Seasons Outdoor Empire jouw beste keuze.

Kenmerken 4 Seasons Outdoor Empire

 • De afmeting van deze hoek loungeset is 269 x 269 cm.
 • De tweezitbanken met platform biedt een open en ruimtelijk aanzicht.
 • De teakhouten elementen  heeft 1-2x per jaaronderhoud nodig.

#4 - 4 Seasons Outdoor Kingston

Een all-time favorite. De 4 Seasons Outdoor Kingston heeft een landelijke uitstraling en biedt diverse mogelijkheden voor jouw gewenste opstelling. De Kingston loungeset kent een fantastisch zitcomfort, dankzij zitkussens van maar liefst 20 cm dik.

Het Hularo-wicker van 4 Seasons Outdoor heeft een levensduur van minimaal 10 jaar. De 4 Seasons Outdoor Kingston is volledig modulair en bestaat onder andere uit loungebanken, stoelen, hockers, koffietafels en meer.

Kenmerken 4 Seasons Outdoor Kingston

 • De afmeting van deze hoek loungeset is 240 x 240 cm.
  • Met een extra tussenelement komt er 60 cm bij. (300×240 cm)
 • De zitkussens van 20 cm dikte zorgen voor een hoog comfort.
 • Het Hularo wicker zorgt voor een landelijke uitstraling en is een duurzame investering voor tientallen jaren.

#5 - 4 Seasons Outdoor Balade

De Balade van 4 Seasons Outdoor wordt als elegant en met minimalistisch design omschreven door 4 Seasons Outdoor. En niet zonder reden. Met veel oog voor detail in het RVS frame en de teakhouten armleuning. Een voordeel van Teak is dat het minder warm wordt dan een rvs frame. 

Het comfort is uitstekend met kussens die meer dan 20 cm dik zijn. De loungeset is volledig All Weather en hiermee kun je kussens altijd buiten laten liggen, al is het soms slim om ze met koud en regen naar binnen te halen.

De Balade serie van 4 Seasons Outdoor bestaat uit meerdere elementen en dit geeft de ruimte om de beste All Weather loungeset in jouw tuin te creëren. 

Kenmerken 4 Seasons Outdoor Balade

 • Elegant en minimalistisch design
 • Hoge kwaliteit
 • RVS frame met teakhouten armleuningen
 • All Weather kussens
 • 5 jaar garantie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.499,00)
coppenswarenhuis.nl (€1.569,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 – 07:00

#6 - Exotan Sicilië

De Exotan Sicilië compacte loungeset is jouw beste keuze als er beperkte ruimte beschikbaar is. De Sicilië loungeset van Exotan bestaat uit drie elementen. Een hocker en twee tweezitsbanken met armleuning links of armleuningen rechts.

De loungeset Sicilië kun je met de hoek rechts of links bestellen. De loungeset heeft zonder voetenbank een afmeting van 262 x 170 cm. Het materiaal kan glad aanvoelen en dat heeft invloed op het comfort van de loungeset.

Kenmerken Exotan Sicilië

 • De afmeting van deze hoek loungeset is 262 x 170 cm.
 • Makkelijk te verplaatsen en licht van gewicht.
 • Het materiaal kan glad aanvoelen en heeft daardoor invloed op het comfort.
Shop direct online
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 – 07:10

#7 - Exotan Valerie

De Exotan Valerie kent een trendy design met oog voor detail en comfort. Het antraciet aluminium frame bevat teakhouten elementen op de armleuningen en geeft een warme uitstraling. De hoek-loungeset met koffietafel heeft een hoog zitcomfort, ook voor langere mensen vanwege de zitdiepte!

De loungeset Valerie is 290 x 220 cm en daarmee minder geschikt voor een kleinere tuin of terras. De Valerie serie van Exotan kent ook een verstelbare lounge stoel, waarmee je de loungeset verder kunt uitbreiden.

Kenmerken Exotan Valerie

 • De afmeting van deze hoek loungeset is 290 x 220 cm.
 • De zitdiepte is geschikt voor langere mensen.
 • De combinatie van teakhout en aluminium zorgt voor een warme uitstraling
Shop direct online
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 – 07:10

#8 - Garden Impressions Tennessee

De Garden Impressions Tennessee is jouw budget keuze voor een All Weather loungeset. De prijs kwaliteitverhouding van Garden Impressions is erg goed, waardoor je waar voor je geld krijgt. De wicker loungeset met All Weather kussens kun je in verschillende opstellingen plaatsen en is eenvoudig te onderhouden.

De kussens kunnen als plastic aanvoelen, waardoor het comfort van de set minder is ten opzichte van andere, duurdere, loungesets met All Weather materialen. Anderzijds hoef je de kussens van deze set niet naar binnen te halen. 

Kenmerken Garden Impressions Tennessee

 • De afmeting van deze 3 persoons loungebank is 225 cm.
 • De materialen wicker en aluminium heeft een lange levensduur.
 • De kussens voelen aan als plastic en dat gaat ten koste van het comfort.

#9 - Taste 4SO Ravenna

De Taste 4SO Ravenna loungeset kent een hoog comfort en vormt daarmee een perfecte toevoeging voor jouw tuin. De Ravenna van Taste 4SO is gemaakt van hoogwaardige All Weather materialen en heeft een aantrekkelijke prijs. 

De rugleuning en het zitvlak valt schuin naar achter en dit zorgt voor een hoog zitcomfort. De All Weather lounge kussens zijn afritsbaar en kun je wassen. De loungeset Ravenna is uit te breiden met een extra tussen element. 

Kenmerken Taste 4SO Ravenna

 • De afmeting van deze hoek loungeset is 303 x 233 cm.
 • Aluminium is licht van gewicht en vraagt nauwelijks onderhoud.
 • Op Taste 4SO loungesets ontvang je 5 jaar garantie.
Shop direct online
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 – 07:09

#10 Taste 4SO New Mauritius

Een van de meest comfortabele All Weather loungesets die er bestaat, vind ik. De Taste 4SO New Mauritius heeft dikke zit- en rugkussens, waarin je helemaal kunt wegdromen. Een verschil met andere loungesets is dat de rugleuning met kussens hoger doorloopt. 

De loungeset heeft een aluminium frame en is daardoor makkelijk verplaatsen op jouw terras. Taste 4SO is het betaalbare broertje van het merk 4 Seasons Outdoor. Bij aanschaf van deze loungeset ontvang je 5 jaar garantie. 

Kenmerken Taste 4SO Mauritius

 • De afmeting van deze stoel-bank loungeset is: 70x94x92 cm (stoel) en 151x94x92 cm (tweezitsbank)
 • De Taste 4SO Mauritius heeft een ongekend hoog comfort.
 • Deze serie is ook beschikbaar in hoek-loungeset. 
 • Aluminium is licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. 
Shop direct online
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 – 07:09

Wat is een All Weather loungeset?

Een All Weather loungeset is gemaakt om bij ieder type Nederlands weer buiten te kunnen staan. Het is niet nodig om All Weather kussens of de complete loungeset naar binnen te halen bij een regenbui of andere weersomstandigheden.

Verschillende merken biedt met verschillende materialen een loungeset van All Weather aan. Een All Weather loungeset kan volledig gestoffeerd zijn of een combinatie van aluminium frame met All Weather kussens. In de basis bedoelt men met een All Weather loungeset de combinatie van een materiaal frame met All Weather kussens. Bijvoorbeeld een aluminium loungeset met All Weather kussens

Waarom een All Weather loungeset kopen?

Je wilt een All Weather loungeset kopen, omdat je geen moeite wilt doen om de kussens naar binnen te halen bij slecht weer. Simpelweg de belangrijkste reden. Of je hebt geen ruimte beschikbaar om All Weather kussens op te bergen.

Doorgaans is een All Weather loungeset van betere kwaliteit dan een doorsnee loungeset. Je hebt langer plezier van een All Weather loungeset en betaald vaak een hogere prijs voor een betere kwaliteit. Een goede All Weather loungeset kost snel meer dan tweeduizend euro. Dan heb je een gemiddelde loungeset voor 6 personen.  

Welke merken biedt All Weather loungesets aan?

De onderstaande merken biedt een loungeset met All Weather materialen aan:

 • 4 Seasons Outdoor
 • Exotan
 • Garden Impressions
 • Taste 4SO (kleine broertje van 4 Seasons Outdoor)
 • En meer merken.

Diverse merken biedt All Weather materialen aan. Op deze website wordt voornamelijk de bovenstaande merken toegelicht en de verschillen ertussen benoemd. Ieder merk werkt met verschillende soorten All Weather materialen. Zo werkt 4 Seasons Outdoor met Olefin stof, Exotan met Nanotex, Silvertex en (ook) Olefin en Garden Impressions met textileen waterdichte kussens voor buiten.

Ieder merk test de loungeset met All Weather kussens uitgebreid in de fabriek en geeft vervolgens aan het type materiaal haar eigen naam. Op deze manier is het lastig voor de consument om loungesets van diverse merken met elkaar te vergelijken.

Waar op letten bij het kopen van All Weather Loungeset?

Er zit op diverse manieren verschil tussen een All Weather loungeset. Hieronder de belangrijkste verschillen met daaronder toelichting:

 • Kosten
 • Comfort
 • Materiaal

Kosten van Loungeset met All Weather

Een instapmodel loungeset met All Weather van Garden Impressions met waterdichte kussens voor buiten, kost ongeveer € 2.500. Kies je voor een klasse duurder en meer kwaliteit, dan kies je voor Taste 4SO of het populaire tuinmeubelmerk Exotan. 

Speelt geld geen rol, dan kies je voor de hoogste kwaliteit en het exclusieve design van 4 Seasons Outdoor. Wat Nike binnen de sportwereld is, dat is 4 Seasons Outdoor als het gaat om All Weather loungesets. Dit tuinmeubelmerk steekt er qua kwaliteit met kop en schouders boven uit.

Comfort van een loungeset met All Weather

Een All Weather loungeset van Garden Impressions voelt met de textileen waterdichte kussens al snel aan voor plastic, terwijl een All Weather loungeset van 4 Seasons Outdoor, Exotan of Taste 4SO meer het gevoel geeft van een comfortabele stof in de kussens. Het comfort is duidelijk groter bij deze merken ten opzichte van Garden Impressions. Anderzijds is daarin het prijsverschil tussen Garden Impressions en overige merken zichtbaar. De populairste vorm van All Weather is de hoek-loungeset. Deze combinatie zie je in veel tuinen terug. 

Materiaal All Weather Kussens

Dit is een combinatie van comfort en materiaal kussens. Een loungeset met All Weather kussens heeft duidelijke voordelen, maar uiteindelijk wil je hetzelfde comfort ervaren als jouw bank in de woonkamer.

Garden Impressions biedt aluminium of wicker loungesets aan met textileen kussens. Deze kussens voelen aan als plastic, waardoor je sneller van het kussen afglijdt en bevat minder comfort.

Exotan loungesets met All Weather maakt gebruik van Nanotex, Silvertex en Olefin materialen. Exotan biedt loungesets aan met een aluminium frame, welke volledig wordt bedekt met Silvertex of Nanotex materialen. Het Silvertex materiaal voelt ruwer aan dan het Nanotex materiaal. Nanotex voelt fijner aan, als een comfortabel kussen. Silvertex is daardoor goedkoper dan Nanotex. Daarnaast biedt Exotan aluminium of andere materialen loungeset aan met Olefin kussens. Olefin stof voelt net als Nanotex aan als een comfortabel kussen.

4 Seasons Outdoor maakt gebruik van Olefin. Bij Olefin gaat het water door het kussen heen en blijft het nooit in het kussen vast zitten. Iedere loungeset van 4 Seasons Outdoor heeft All Weather kussens met Olefin materialen. 4 Seasons Outdoor brengt het comfort van binnenmeubelen naar buiten met haar Olefin All Weather kussens.

FAQ - All Weather Loungeset

Hier komt het antwoord.

Hier komt het antwoord.

Hier komt het antwoord.

Hier komt het antwoord.

Hier komt het antwoord.

Hier komt het antwoord.

Verkrijgbaar bij

tuinmeubelshop.nl (€1.349,00)
fonteyn.nl (€1.589,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 - 07:07

Verkrijgbaar bij

tuinmeubelshop.nl (€1.499,00)
fonteyn.nl (€1.769,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 - 07:11

Verkrijgbaar bij

bol.com (€2.579,00)
fonteyn.nl (€3.199,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 - 07:10

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.499,00)
coppenswarenhuis.nl (€1.569,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 - 07:00

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.259,00)
blokker.nl (€1.259,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 - 07:09

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.799,00)
fonq.nl (€1.799,00)
blokker.nl (€1.799,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 - 07:09

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.529,00)
coppenswarenhuis.nl (€2.049,00)
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2023 - 07:09