Balkon loungeset

Waar moet je op letten bij het kopen van een loungeset voor jouw balkon? Het liefst een klein formaat loungeset voor jouw balkon en bij voorkeur bestaat het uit meerdere elementen. Op die manier ben je flexibel in de opstelling. Ieder balkon vraagt tenslotte om een andere loungeset.

Kun je de mini balkon loungeset opstapelen, dan scheelt dat ruimte op momenten dat je de loungeset niet gebruikt. Op deze pagina vind je de Top 10 loungeset voor het balkon en andere handige tips.

Top 10 loungeset voor het balkon

Ieder balkon is anders en kun je inrichten met een loungeset naar jouw wensen. Er zijn immers mogelijkheden genoeg voor een balkon loungeset. Op deze pagina vind je diverse opties voor een kleine balkon loungeset. 

Hieronder vind je een Top 10 van loungesets voor het balkon.  Scheelt jou weer Googelen naar de beste balkon loungeset. Van mini balkon loungeset tot het exclusieve All Weather design van 4 Seasons Outdoor.

 1. Beste modulaire loungeset – Garden Impressions Garda
 2. Beste comfortabele loungeset – Garden Impressions Rudesheim
 3. Comfortabele loungestoelen – Garden Collections Dover
 4. Modulaire balkon loungeset – Forza Barolo Chaise Longue
 5. Mini loungeset voor balkon – Sens-Line Multifunctionele loungeset
 6. Trendy loungebank voor balkon –
 7. All weather loungebank4 Seasons Outdoor Babilonia
 8. Compacte balkon loungeset – Hartman Ibiza loungeset
 9. Comfortabele loungebank – Exotan San Remo
 10. All weather loungebank – 4 Seasons Accor
Hartman Ibiza balkon set

#1 - Garden Impressions Garda

De Garda loungeset van Garden Impressions is een populaire keuze voor het balkon. De loungeset biedt alles wat jij nodig hebt voor een kleine loungeset op het balkon. Twee luxe zitplekken met voetenbank of vier zitplekken als je vrienden of familie ontvangt.

De Garden Impressions Garda loungeset bestaat uit twee hoekelementen, twee voetenbanken en een bijzettafel met glasplaat. Met de twee hoekelementen kun je een tweezitsbank maken. 

Kenmerken Garden Impressions Garda

 • Afmetingen LxBxH: 93,5x71x64 cm (één element)
 • De modulaire elementen kunnen in verschillende opstellingen staan
 • De loungeset is geschikt voor maximaal 4 personen. 
Garden Impressions Garda Balkon loungeset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€679,00)
musthaves.nl (€699,00)
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 – 07:23

#2 - Garden Impressions Rudesheim

De loungeset Rudesheim is geschikt voor een iets groter balkon. Beschikt jouw balkon over meer ruimte, dan past de Garden Impressions Rudesheim wellicht bij jouw wensen. De Garden Impressions Rudesheim bestaat uit een driezitsbank, voetenbank en bijzettafel.

De driezitsbank is 199 cm in breed en 80 cm diep. Net als de Garda balkon loungeset biedt de Rudesheim plek voor vier personen, maar daarentegen is de Rudesheim een stuk groter.

Kenmerken Garden Impressions Rudesheim

 • Afmeting Rudesheim balkonset totaal: 199×80 cm
 • Onderhoudsarme loungeset 
 • Mogelijkheid om languit op de loungebank te liggen
 • De ruime driezitsbank biedt geen mogelijkheid om te variëren met de opstelling
Garden Impressions Rudesheim

Verkrijgbaar bij

musthaves.nl (€699,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 – 07:19

#3 - Garden Collections Dover Bistroset

De Garden Collections Dover bistroset is perfect voor twee personen. De loungestoelen biedt een hoog comfort, waarin je heerlijk kunt wegdromen. De loungestoel Dover heeft een aluminium frame met daaromheen een wicker vlechtdraad. 

De bijzettafel wordt geleverd inclusief glasplaat. Per stoel wordt er één kussen bijgeleverd. De knopen in het kussen betekent dat je de kussens niet kunt afritsen. 

Kenmerken Garden Collections Dover Bistroset

 • Afmeting loungestoel LxBxH: 64x68x85 cm 
 • Ideaal voor een kleine zithoek of mini balkon. 
Garden Collections Dover

Verkrijgbaar bij

tuinmeubelshop.nl (€599,00)
Laatst bijgewerkt op: 18 september 2023 – 15:23

#4 - Forza Barolo balkonset

De Forza Barolo is een populaire serie van Kees Smit Tuinmeubelen. Deze loungeset is modulair en kun je in elk gewenste opstelling creëren. De loungeset is daarmee perfect voor ieder balkon. 

De Forza Barolo heeft een sterk aluminium frame met daaromheen een wicker vlechtdraad. De elementen kun je met een klem koppelen en zijn makkelijk te verplaatsen.

Kenmerken Forza Barolo balkonset

 • Afmeting elementen totaal: 242×85 cm. De voetenbank is 72×72 cm.
 • Licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen.
 • Extra voordeel met een hoekelement, je hebt kussens bij armleuningen.
Forza Barolo balkon loungeset

Verkrijgbaar bij

keessmit.nl (€639,00)
Laatst bijgewerkt op: 10 oktober 2023 – 19:05

#5 - SenS-Line multifuncionele loungeset

Met de Sens-Line Multifunctionele loungeset kies je voor comfort op het balkon. De loungeset in L vorm is comfortabel en kun je languit op relaxen. Door het platform aan beide uiteinde krijgt deze loungeset een open uitstraling.

De loungeset is 253 cm lang en daarmee geschikt voor een iets groter balkon. De kussens zijn afritsbaar en kun je indien nodig wassen.

Kenmerken SensLine multifuncionele loungeset

 • Afmeting set: 253 x 175 x 70 cm
 • De platform aan de zijkant biedt ruimte voor een boek of borrel. 
 • Geen andere opstelling mogelijk dan op de foto zichtbaar.
Sens Line Multifunctionele loungeset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€899,00)
gardentrail.nl (€899,95)
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 – 07:18

#6 - Exotan Bamboo bank

De  is jouw trendy loungeset voor het balkon. Heb je ruimte voor een loungebank en wil je de zomer naar jouw balkon halen? Dan is de Exotan Bamboo de beste keuze. 

Deze populaire loungebank dien je zelf in elkaar te zetten en wordt geleverd inclusief kussens. De loungebank is onderhoudsarm en licht van gewicht. Hierdoor kun je de bank makkelijk verplaatsen. Op zoek naar een andere Bamboe loungeset? Bekijk dan de Top 10 Bamboe loungeset.

Kenmerken Exotan Bamboo bank

 • Afmeting elementen totaal: H85 x B185 x D86 cm
 • Een zithoogte van 46 cm
 • De Bamboo bank is ook beschikbaar in loungeset. 

#7 - 4 Seasons Outdoor Babilonia

De 4 Seasons Outdoor Babilonia All Weather loungebank is een eyecatcher op jouw balkon. Met veel aandacht voor detail en comfort kun je heerlijk wegdromen of gezellig met twee personen relaxen op het balkon.

De loungebank heeft een aluminium frame en hand gevlochten rope draad. De kussens zijn gemaakt van All Weather materialen en zijn bestand tegen de weersomstandigheden.

Kenmerken 4 Seasons Outdoor Babilonia

 • Afmeting LxBxH: 82x168x78 cm 
 • Hoogwaardige kwaliteit met veel oog voor detail
 • 5 jaar garantie en All Weather kussens

#8 - Hartman Ibiza

De Hartman Ibiza loungeset is ideaal voor ieder balkon. De loungestoelen zijn makkelijk te verplaatsen en wordt geleverd met een bijzettafel. De Hartman Ibiza serie is veelzijdig en ook beschikbaar als loungeset. 

De serie Ibiza is gemaakt van kunststof materialen en dat is volledig onderhoudsvrij. Kunststof is licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen. 

Kenmerken Hartman Ibiza

 • Afmeting loungestoel: H44 x B60 x D54 cm
 • Als kunststof eenmaal breekt, dan is het vervolgens lastig om te repareren. 

#9 - Exotan San Remo

De Exotan San Remo loungebank met All Weather kussens is een eyecatcher op jouw balkon. De 2.5-zitsbank is gemaakt van rope materialen en teakhouten elementen. De kussens zijn gemaakt van All Weather materialen.

Rope is een stevig touw en handmatig gevlochten. De teakhouten elementen dien je 1-2 per jaar te onderhouden. Hierdoor behoud je de originele kleur van teak.

Kenmerken Exotan San Remo

 • Afmeting 2.5 zitsbank: 180x76x70
 • Teakhout vereist onderhoud
 • Er ontbreken kussens bij de armleuningen (met sierkussentjes kun je dit oplossen).

#10 - 4 Seasons Outdoor Bernini

De Accor is een All Weather loungebank van 4 Seasons Outdoor. Het beschikt over een aluminium frame met antraciet Rope draad om het aluminium frame. Dit is handmatig gevlochten. De 2.5 zitsbank is volledig in antraciet kleur.

De loungekussens zijn gemaakt van All Weather materialen en heeft een enorm hoog zitcomfort. De 4SO Accor loungebank is onderhoudsarm en heeft een hoog comfort in zowel de zit- als rugkussens. 

Kenmerken 4 Seasons Outdoor Accor

 • Afmeting elementen totaal: 171x79x81 cm
 • De Accor serie bestaat oa uit loungestoelen, tuinstoelen en voetenbank.
 • All weather materialen
4SO Accor

Verkrijgbaar bij

bol.com (€999,00)
blokker.nl (€999,00)
fonteyn.nl (€1.579,00)
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 – 07:16

Balkon loungeset voor 2 personen

Bij het kopen van een balkon loungeset is het verstandig om rekening te houden met verschillende factoren. Waar ben je naar op zoek? Een actieve houding of wil je wegdromen in een verstelbare loungestoel met voetenbank. Vervolgens bekijk je eerst de beschikbare ruimte op het balkon. Als de loungeset niet in de ruimte past, dan valt deze direct af.

Ga vervolgens na welke materialen je mooi vindt aan een loungeset. Kies je voor aluminium set of een wicker loungeset. Op dit moment is een hoek loungeset erg trendy.

Mini loungeset voor het balkon kopen?

De ruimte voor een balkon is vaak beperkt. Een keuze kan daarom een mini balkon loungeset met hocker zijn. Een hocker heeft meerdere functies, namelijk: voetenbank, koffietafel of extra zitplaats. Met een dienblad op de hocker creëer je simpel een koffietafel. De Garden Impressions Rudesheim en Garda worden beide geleverd met een hocker, bij de Garda loungeset krijg je zelfs twee voetenbanken.

De mini loungesets van Garden Impressions zijn altijd scherp geprijsd en kun je goedkoop aanschaffen. Een kleine balkon loungeset wordt altijd geleverd inclusief kussens en vaak ontvang je gratis levering. Ben je op zoek naar een goedkope optie voor jou balkon loungeset, dan is het merk Garden Impressions jouw beste keuze.

Wil je niet teveel geld kwijt zijn voor jouw loungeset? Bestel dan de loungeset voor het balkon in de sale na het tuinmeubel seizoen in oktober of november. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, want daarin staan altijd de meest actuele aanbiedingen van een balkon loungeset.

Opbergen van kleine balkon loungeset

Je beschikt niet over veel ruimte en met de aanschaf van een kleine loungeset staat jouw balkon snel vol. Kijk daarom naar alternatieven die stapelbaar zijn of, nog beter, opslagruimte bieden in of onder de loungeset. Bij sommige loungeset is het mogelijk om de kussens op te bergen onder de loungeset. Er bestaan dining loungesets, waarbij je de kussens kunt opbergen onder de bank. 

Het volume van kussens van een balkon loungeset wordt vaak onderschat voor opbergen, want neemt altijd meer ruimte dan gedacht.. Een groot deel van het jaar maak je namelijk geen gebruik van de loungeset en wil je zo min mogelijk last hebben van de kleine loungeset op het balkon. 

Loungeset hoes voor loungeset op het balkon

Een andere optie voor het opbergen en beschermen van jouw loungeset is het kopen van een tuinmeubelhoes. Loungeset hoezen zijn er in talloze maten. Let vooral op dat er een koord aan de tuinmeubelhoes zit, zodat je het strak kunt trekken. Met een beschermhoes voor jouw loungeset verleng je de levensduur voor de loungeset.

Voor een kleine loungeset van 2 personen kun je het wellicht makkelijk opbergen of opstapelen. Hiermee kun je besparen op een loungesethoes voor de balkon set. 

Verkrijgbaar bij

bol.com (€679,00)
musthaves.nl (€699,00)
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 - 07:23

Verkrijgbaar bij

musthaves.nl (€699,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 - 07:19

Verkrijgbaar bij

bol.com (€899,00)
gardentrail.nl (€899,95)
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 - 07:18

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.374,33)
coppenswarenhuis.nl (€1.309,00)
fonteyn.nl (€1.539,00)
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 - 07:18

Verkrijgbaar bij

bol.com (€999,00)
blokker.nl (€999,00)
fonteyn.nl (€1.579,00)
Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024 - 07:16