Review

Exotan La Vida loungeset

5/5

De Exotan La Vida is een moderne en comfortabele loungeset. Het open uiteinde zorgt voor een trendy uitstraling en de schuine rugleuning zorgt voor optimaal comfort. De Exotan La Vida bestaat uit vier elementen en biedt plaats aan vier a vijf personen.

Wist je dat La Vida ‘het leven’ betekent en dat is precies wat je deze zomer in de tuin met deze loungeset wilt doen. Genieten van het leven met de zon en een verse smoothie in de ochtend of een lekker biertje in de avond op je nieuwe loungeset.

In dit blog lees je ieder detail over de Exotan La Vida loungeset. Wist je bijvoorbeeld dat deze loungeset beschikbaar is in drie varianten? De Exotan La Vida loungeset is beschikbaar in wit & antraciet aluminium en in een variant met Teakhout.

Exotan La Vida
Exotan La Vida aluminium loungeset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.200,00)
Laatst bijgewerkt op: 18 mei 2024 – 06:13
Exotan La Vida loungeset wit aluminium

Verkrijgbaar bij

bol.com (€995,00)
Laatst bijgewerkt op: 10 mei 2024 – 19:58
Exotan La Vida houten loungeset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€995,00)
Laatst bijgewerkt op: 18 mei 2024 – 06:09

Verschillende elementen maken de La Vida van Exotan uniek. Om te beginnen de open uitstraling van deze hoek loungeset, waardoor het minder massaal in de tuin staat. De rugleuning die licht meeveert zorgt voor een dynamisch comfort in deze loungebank.

Een nadeel van deze loungeset vind ik de zitkussens van zes cm (10 cm is gemiddeld). Dit zorgt ervoor dat kussens sneller doorzakken. De grote broer van de La Vida, de Exotan Bari, heeft bijvoorbeeld dikkere zitkussens.

Prijs-kwaliteitverhouding

De juiste prijs voor La Vida van Exotan?

Tegenwoordig kost een loungeset snel meer dan duizend euro. Met de Exotan La Vida zit je gelukkig nog net rond of onder de duizend euro. De La Vida heeft een mooi design, prima comfort en een open uitstraling en dan is ongeveer duizend euro een goede prijs voor deze loungeset.

Hieronder iedere Exotan La Vida variant op een rijtje:

  1. Exotan La Vida – Antraciet

  2. Exotan La Vida – Wit

  3. Exotan La Vida – Teak

  4. La Vida – Loungesethoes 255×255 cm

Een duurder alternatief is de Exotan Bari. Deze loungeset is bijna hetzelfde, maar verschilt vooral in de dikte van het zitkussen en dit zorgt simpelweg voor meer comfort.

Een goedkoper alternatief is de Garden Impressions Adelaide. Deze loungeset is volledig van aluminium gemaakt en heeft nog iets minder comfort.

Van welk materiaal is de Exotan La Vida gemaakt?

De La Vida met teakhout bestaat uit drie verschillende materialen, namelijk een aluminium frame, weerbestendige loungekussens en een teakhouten bovenkant. De koffietafel heeft een teakhouten tafelblad.

  1. Teakhout dien je twee keer per jaar te onderhouden met een Exotan Care onderhoudsset. Er is keuze om te onderhouden, waardoor je de originele teakhouten kleur ieder jaar terugkrijgt of te kiezen voor een grey wash. Daarmee geef je het teakhout een grijze kleur.
  2. Het aluminium frame heeft eigenlijk geen onderhoud nodig. Af en toe een doekje om het aluminium schoon te maken is voldoende. Aluminium kent veel voordelen, waaronder licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen.
  3. De loungekussens zijn weerbestendig en dien je na elke dag naar binnen te halen. De kussens kunnen een klein buitje hebben, zolang deze droog naar binnen gaan.
Exotan La Vida teak loungeset

Wat is het comfort?

De rugleuning van de Exotan La Vida loungeset veert licht mee en dit komt ten goede aan het comfort van de loungeset. De rugleuning staat tevens iets naar achteren en dat is perfect om languit met je voeten op de koffietafel te liggen.

De zitkussens zijn slechts zes cm dik en dat is gemiddeld erg dun. Dit komt niet ten goede aan het comfort. De rugkussens zijn daarentegen voldoende comfortabel tegen deze prijs van ongeveer duizend euro.

Loungeset245×245 cm
Zithoogte40 cm
Zitdiepte57 cm
Platform35×80 cm
Dikte zitkussen6 cm
Koffietafel80x80x34 cm

Afmetingen Exotan La Vida loungeset

De loungeset bestaat uit vier elementen. Je kunt variëren met de elementen door het hoekelement eruit te halen en daardoor een lange loungebank voor 4 personen te creëren.

De loungeset is 245×245 cm en dat is gemiddeld voor een set als deze. Hierdoor kun je 4 of 5 personen kwijt op de La Vida loungeset.

De zijkanten van het platform zijn 35 cm breed en dit geeft voldoende ruimte om je magazine, drankje of hapje eten naast je neer te zetten.

Exotan La Vida teak loungeset

Hoe te onderhouden?

Dit is afhankelijk van de variant die je kiest. De wit of antraciet aluminium set heeft nauwelijks onderhoud nodig. De variant met teakhout dien je twee keer per jaar te onderhouden.

De lounge kussens zijn weerbestendig en dat betekent dat ze een kleine regenbui kunnen hebben, maar liever haal je deze kussens naar binnen. Hiermee verleng je de levensduur van de kussens.

Normaliter gaat een loungeset met gemak zes tot acht jaar mee, mits goed onderhouden. Staat de loungeset op een donkere plek met weinig zon? Dan kan er sneller schimmel op de loungeset ontstaan.

Loungeset hoes 255x255 cm

Je verlengt de levensduur van de La Vida loungeset met een goede beschermhoes. Kun je een of twee weken niet op de set zitten, vanwege vakantie of het weer? Bescherm de loungeset met een hoes, zodat er geen vogelpoep of troep vanuit de natuur in de set terechtkomt.

Loungesethoezen van AeroCover zijn ademend en van hoge kwaliteit en zorgen voor goede bescherming van jouw loungeset.

Deze loungesethoes is 255×255 cm. Probeer iets op het platform te plaatsen, zodat de afdekhoes niet op het platform terecht komt. Hiermee voorkom je schimmel.  

Exotan La Vida teak loungeset

Mijn mening over Exotan La Vida loungeset

Deze loungeset is perfect voor vier of vijf personen en kun je lekker in de tuin genieten. Voor ongeveer duizend euro moet je geen perfecte loungeset verwachten, maar het comfort is voldoende om lekker te kunnen genieten.

Het merk Exotan staat bekend om goede kwaliteit en heeft een brede serie aan loungesets in verschillende soorten en materialen.

Feedback of ben ik iets vergeten in deze review? Mail dan naar allweatherloungeset@gmail.com.