Review

Garden Impressions Blakes

5/5

De Blakes lounge dining set biedt plaats aan acht à negen personen. Met de Garden Impressions Blakes lounge dining set krijg je veel waarde voor je geld.

Deze betaalbare keuze is ideaal voor alle families die hun tuin of terras optimaal willen benutten met een lounge dining set. Voor ongeveer duizend euro ben je in het bezit van een ruime loungeset, waarmee je kunt dineren en loungen.

In dit blog lees je ieder detail over Blakes dining set van Garden Impressions.

Wist je bijvoorbeeld dat deze set beschikbaar is in drie verschillende kleuren? Daarnaast kom je erachter welke dining set een duurder of juist een goedkoper alternatief is voor de Blakes loungeset.

Garden Impressions Blakes
Garden Impressions Blakes

Verkrijgbaar bij

blokker.nl (€942,73)
Laatst bijgewerkt op: 20 juni 2024 – 06:33
Garden Impressions Blakes

Verkrijgbaar bij

bol.com (€999,00)
Laatst bijgewerkt op: 20 juni 2024 – 06:03
Garden Impressions Blakes - Witte loungeset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€949,89)
Laatst bijgewerkt op: 20 juni 2024 – 06:02

De prijs-kwaliteitverhouding maakt de Garden Impressions Blakes dining set uniek. Voor ongeveer duizend euro heb je 8 à 9 zitplaatsen en dat is ten opzichte van andere dining sets erg gunstig.

Daarnaast maakt het tafelblad van gehard glas de Blakes uniek. Op veel sets vind je tegenwoordig een Polywood tafelblad, maar de uitstraling van een glasplaat brengt een luxe uitstraling met zich mee.

Prijs-kwaliteitverhouding

De juiste prijs voor Blakes van Garden Impressions?

Wat krijg je bij aanschaf van de Garden Impressions Blakes?

Een hoekbank van 245×195 cm, een dining tafel van 80×135 cm en een tuinbankje van 120×40 cm. Voor ongeveer duizend euro heb je een onderhoudsarme lounge dining set, waarop 7-9 personen kunnen dineren.

De Garden Impressions Blakes kun je in meerdere showrooms in Nederland testen. Veel tuinmeubelverkopers bieden het merk Garden Impressions aan. Als je toch aan het testen bent, probeer ook andere lounge dining sets te testen, zodat je goed de verschillen kunt ervaren.

Hieronder iedere Garden Impressions Blakes variant op een rijtje:

  1. Garden Impressions Blakes – Antraciet
  2. Garden Impressions Blakes – Grijs
  3. Garden Impressions Blakes – Wit
  4. Blakes – Loungeset en tafel beschermhoes

Een goedkoper alternatief is de Garden Impressions Sergio. Deze dining set is ook gemaakt van aluminium en bestaat uit een hoekbank met eettafel. Het verschil zit hem in met of zonder bankje bestellen.

Een duurder alternatief is de Garden Impressions Bali. Deze symmetrische dining set wordt geleverd met een hoekbank van 253×253 cm en een ruime eettafel van 115×115 cm. Het bruin polywood tafelblad en het gevlochten wicker vlechtdraad geeft de Bali set een natuurlijke uitstraling.

Van welk materiaal is de Garden Impressions Blakes gemaakt?

De Blakes lounge dining set is gemaakt van aluminium met een poedercoating. Aluminium is licht van gewicht, makkelijk om te verplaatsen en het kost je nauwelijks onderhoud.

Met een beetje warm water en groene zeep kun je de dining set eenvoudig schoonmaken. Daarnaast is aluminium een duurzaam product met een lange houdbaarheidsdatum.

Een aluminium loungeset, zoals Blakes, kan gevoelig zijn voor krassen. Een antraciet aluminium set toont deze krassen minder snel dan bijvoorbeeld de witte variant van deze set.

De glasplaat is gemaakt van gehard glas. Wat is gehard glas? Gehard glas is vijf keer sterker dan normaal glas en is beter bestand tegen hogere temperaturen. Mocht het glas kapot gaan, dan valt deze in duizend stukjes en daarmee is de kans op persoonlijke schade ook erg klein.

Exotan La Vida teak loungeset

Wat is het comfort van de dining set?

Het comfort van de Garden Impressions Blakes set is erg goed. De zitkussens zijn 10 cm dik, de rugkussens hebben voldoende vulling voor een goed comfort. De zithoogte van deze set is 48 cm en dat zorgt voor een actievere zit tov een lagere hoek loungeset.

De loungekussens zijn 10 cm dik en dat is gemiddeld voor een lounge dining set. Er zit een waterafstotende coating op alle kussens van de Garden Impressions Blakes set. Dit betekent dat een kleine regenbui geen probleem is, maar uiteindelijk het advies om de kussens altijd na gebruik op te ruimen of op te bergen.

De dining set is 245 cm lang en dat betekent dat je heerlijk languit kunt liggen om een powernap te doen of heerlijk te relaxen.

Benieuwd naar andere loungesets voor 8 personen met een hoog comfort, ontdek de Top 10 voor 8 personen.

Loungeset245×195 cm
Zithoogte48 cm
Zitdiepte45 cm
Dining tafel135×80 cm
Dikte zitkussen10 cm
Loungebankje120×40 cm

Afmetingen Blakes lounge dining set

De loungeset is een geheel van 245×195 cm. Dat biedt ruimte voor 6 à 7 personen op de loungebank. De tafel is 135×80 cm en geeft voldoende ruimte om te dineren of lekker te tafelen.

Het bankje van 120×40 cm zou nog eens twee a drie personen extra kunnen aanschuiven. Als iedereen een beetje aanschuift, dan zou je zelfs met 10 personen kunnen dineren op de Garden Impressions Blakes lounge dining set.

Exotan La Vida teak loungeset

Hoe te onderhouden?

Als je deze Blakes lounge dining set af en toe onderhoudt, dan blijft deze set jaren mooi. Een aluminium loungeset heeft weinig onderhoud nodig om jaren goed te zijn. 

Het is belangrijk dat je de dining set niet vaak op een andere plaats neerzet. Aluminium is gevoelig voor krassen en door een set te verplaatsen wordt de kans op krassen groter.

Door de kussens binnen op een droge plek te bewaren, zorg je voor langer behoud van comfort in de kussens. Maak bijvoorbeeld meerdere planken in een schuurtje, waarop je de kussens kunt plaatsen.

Loungeset hoes 255x205 cm

Om de levensduur van je Garden Impressions Blakes dining set te verlegen is een loungesethoes essentieel. Hierdoor komt het weer minder goed in jouw set. Hiermee bedoel ik bladeren of opwaaiend zand dat weer terecht komt op de loungeset.

Hiernaast vind je de juiste loungesethoes. Deze beschermhoes bestaat uit twee onderdelen, namelijk voor de lounge dining set en een hoes voor de dining tafel. Een loungesethoes bestel je makkelijk online en wordt net als de lounge dining set erg snel thuisbezorgd.

Exotan La Vida teak loungeset

Mijn mening over Garden Impressions Blakes lounge dining set

Ben je op zoek naar een instapmodel lounge dining set voor ongeveer 8 personen? Dan is de Garden Impressions Blakes jouw beste keuze. Heel veel goedkoper en voor meer personen ga je niet vinden van een dergelijk merk, zoals Garden Impressions. Kies je voor betere kwaliteit, dan zal de prijs snel omhoog gaan richting tweeduizend euro.

Als je niet veel onderhoud wilt plegen en een goede opbergplek beschikbaar hebt voor de loungekussens, dan is de Garden Impressions Blakes een goede toevoeging voor jouw tuin of terras.

Toch nog vragen of opmerkingen? Mail dan naar allweatherloungeset@gmail.com.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€999,00)
fonq.nl (€999,00)
Laatst bijgewerkt op: 20 juni 2024 - 06:03

Verkrijgbaar bij

fonq.nl (€139,00)
blokker.nl (€139,00)
praxis.nl (€139,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 20 juni 2024 - 06:01